Пласидо Доминго: Надам се брзом повратку у Београд

БЕОГРАД: Маестро који је својим гласом обележио читаву једну музичку еру Пласидо Доминго каже да очекује да ће се брзо вратити у Београд и одржати нови концерт.
plasido domingo
Фото: Youtube Printscreen

"Надамо се брзом повратку у Београд, јер је то било једно изразито лепо искуство", рекао је Пласидо Доминго у изјави за Танјуг по доласку у Беч где живи, а након концерта који је у среду одржао у Београду.

Маестро Доминго (80) последњи пут је био у Београду 2014. године, а пре тога на почетку каријере, пре скоро пола века.

Из тима Пласида Доминга додали су за Танјуг и да је маестро у среду требало да буде и у Мадриду на уручењу АЦПЕ награде за немерљив допринос култури Удружења међународних прес дописника и да их је њихов син Плáсидо Франциско Доминго Орнелас, преузимајући награду обавестио о концерту у Беогаду пред више од 3.500 људи, где је дочекан и испраћен овацијама.

Маестро је посету Београду, где су му добродошлицу организовали потпредседница Владе Зорана Михајловић, челници Града Зоран Радојичић и Горан Весић као и амбасадор Шпаније Раúл Бартоломé Молина, искористио и да упозна град.

Доминго је рекао и раније за Танјуг да је био пријатно изненађен атмосфером Београда и љубазношћу свих који су га дочекали.

Са великом звездом светске оперске сцене у Београд је у недељу стигла и његова супруга Марта Орнелас (86), с којом је у браку скоро шест деценија и која му је најважнији саветник и данас.

У Беогаду су били до јуче. Маестро из Беча путује у Тирану, где ће у среду наступити на отварању нове сезоне Националне опере, а три дана касније у Москви.

Пласидо Доминго који у својој шест деценија дугој каријери има највећи број улога тенорског, а последњих седам, поново као и на почетку каријере, баритонског фаха, потом наступа у Фиренци у новој изведби "Травијате" под диригентском палицом Зубина Мехте.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести