Пласидо Доминго отказао се наступе у шпанској Глобал опери

МАДРИД: Један од најбољих савремених тенора Пласидо Доминго отказао је све наступе у шпанској опери Глобал, једној од најбољих у земљи, пренео је АП.
е
Фото: Танјуг (AP Photo/Laszlo Balogh, File)

Доминго је отказао све наступе у Шпанији након што се званично извинио за сексуално узнемиравање свим женама које је узнемиравао током две деценије. Доминго је лично отказао наступ у "Травијати" коју је требало да изведе пет пута током маја месеца. То је урадио пре него што су покровитељи ових извођења орджали састанак на коме би се разматрало то питање.

У саопштењу се наводи да ова опера ,"потврђује свој став да уопште не толерише сексуално узнемиравање и злостављање било које врсте и да се перманентно солидарише са жртвама".

Јуче је шпански премијер отказаио две друге представе Пласида Доминга у Мадриду и то је први град у Европи који је октазао наступ Доминга откако је неколико жена прошле године јавно оптужило оперску мега звезду да је узнемиравао жене у САД.

Шпански министар културе је изјавио да су ови откази знак подршке женама које су оптужиле тенора за недолично понашање и осуду сваког сексуалног злостављања.

То је било дан након што је Доминго прихватуио "пуну одговорност" за своје поступке и извинио се за бол који им је нанаео након што је Удружење оперских певача у САД изнело у јавност да се Доминго није коректно понашао док је био на челу две опере у САД. То је потпуно другачије него када је први пут био оптужен, јер је тада је тврдио да није био крив за недолично понашање.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести