Пољски џез састав Зјемја у ЦК 13

Пољски џез састав Зјемја наступиће у четвртак 5.10. у 21 час у ЦК13.
CK 13/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Улазнице се продају по цени од 500 динара.

Пољски џез састав ZIEMIA је основао гитариста Оскар Томала 2019. Бенд је почео да ради на композицијама Оскара Томале и Јакуба Возика у припремама за концертне наступе, али је, нажалост, пандемија Covid-19 спречила ове планове.

Током периода изолације, музичари су, затворени у својим домовима, слали слободно конципиране песме једни другима, што је резултирало албумом "Катастрофа" објављеним на Bandcamp-у. Неке од песама са овог албума представљене су у емисији „Импровизовани разговори” на пољском радију Програм 2.

Од тада, бенд ради на сопственом језику импровизације, што бива примећено од стране жирија пољских џез такмичења. Ово је омогућило ZIEMIA пласман у финале на такмичењима Blue Note Poznan Competition 2021 и Jazz Juniors Competition 2021 током којих су добили прилику да наступе на међународном More&Jazz фестивалу у Хрватској. Као резултат тога, бенд је кренуо на турнеју како би промовисао свој деби албум, објављен у јулу 2022, под називом „Зиемиа Днием” који садржи 7 оригиналних композиција чланова бенда.

У септембру 2022. бенд је освојио Гран при на Jazz Juniors Competition 2022, а европска турнеја је планирана за 2023, уз подршку Jazzpopolsku фондације.

Бенд је гостовао у Пољској, Чешкој, Аустрији, Мађарској и Хрватској.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести