Преминуо клавијатуриста Дипеш мода Ендрју Флечер

ЛОНДОН: Ендрју Флечер, клавијатуриста и један од оснивача британског електронског бенда "Дипеш мод", преминуо је у 60. години.
dipes
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу које је бенд објавио на друштвеним мрежама стоји: "Шокирани смо и испуњени огромном тугом због преране смрти нашег драгог пријатеља, члана породице и колеге из бенда Ендија Флеча Флечера.

"Флеч је имао заиста златно срце и увек је био ту када вам је била потребна подршка, живахан разговор, добар смех или хладна кригла пива. Наше срце је уз његову породицу и молимо вас да будете са њима у својим мислима и поштујете њихову приватност у овом тешком тренутку", навео је бенд, пренео је британски лист "Гардијан".

Познат по свом надимку Флеч, Флечер је рођен 1961. године у Нотингему, да би се преселио у Бејсилдон где је крајем 1970-их основао бенд "Композишн оф саунд" заједно са Мартином Гором и Винсом Кларком.

Након што су ангажовали певача Дејва Гахана, променили су назив групе у "Дипеш моде" и изнедрили хитове попут "Нови живот" (New Life) и "Никад ми није доста" (Just Can''t Get Enough).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести