Преминуо новосадски композитор и пијаниста Александар Бањац

НОВИ САД: Познати клавијатуриста, композитор и аранжер, Александар Бањац (45) изненада је преминуо, саопштиле су његове колеге које се од овог музичара опраштају на друштвеним мрежама.
b
Фото: Youtube Printscreen

Бањац је рођен 22. децембра 1976. године у Ћуприји. Велики таленат и интересовање за клавијатуре је исказао у основној школи. Средњу музичку школу "Исидор Бајић" завршио је у Новом Саду, а потом је уписао Академију уметности, музички одсек Композиције у класи Милана Михајловића и Славка Шуклара.

Био је члан "Војвођанског омладинског оркестра" као и "Биг Бенда РТВ Нови Сад". Сарађивао је са Мајкл Керстингом из Немачке као и са мађарским блуз гитаристом Ласло Атилом.

Последњих неколико година стални је члан групе Тање Јовићевић - "Октобар 1864". Као студијски музичар, клавијатуриста/аранжер свирао је на преко 40 албума поп музике (Гоца Тржан, Тања Бањанин, Xениа, Елвис Ј. Куртовић…).

Здравку Чолићу се придружио 2007, на трећем концерту на београдској "Маракани". Од осталих сарадњи издвајају се оне са Дином Дворником, Владом Георгиевим, Александром Радовић, Јеленом Томашевић...

 Време и место сахране биће накнадно саопштени.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести