Признање пијанисткињи Нади Колунџији

БЕОГРАД:  Пијанисткиња Нада Колунџија једна је од девет добитника велике међународне награде Златне медаље на такмичењу „Global Music Awards“, за троструко ЦД издање „УДАХ/ИЗДАХ: Мала антологија музике за клавир (1914-2014)“.
Pijanistkinja Nada Kolundžija Foto: Tanjug/video
Фото: Пијанисткиња Нада Колунџија Фото: Танјуг/видео 

Ова награда за изузетност је установљена 2011. године, са седиштем у Калифорнији, а бронзана, сребрна и златна медаља додељују се независним, талентованим и иновативним музичким уметницима који се баве различитим жанровима.

Кандидати су прошли три степена селекције о којој је одлучивао дванаесточлани жири састављен од врхунских музичара из целог света.

Приликом одлучивања о награди, жири се руководи критеријумом у коме је истакнуто да “траже емоционалну комуникацију, оно што ће слушаоцу бити ново, незаборавно и упечатљиво.”

“Тражимо креативност и квалитет. Желимо да будемо изненађени и дирнути оним што чујемо. Желимо да будемо уверени да они које наградимо заиста могу да покрену публику - тако да радост музицирања постане заразна. Желимо да нас уметник подсети на то зашто толико бринемо о музици”, кажу из жирија.

У такмичењу „Global Music Awards“ до сада је учествовало на стотине музичара из више од 70 земаља, а многима од њих ово је учешће отворило нова врата у каријери.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести