Разнолика лица квартета ТАЈЈ

Гала концертом на броду „Цепелин”, усидреном на новосадском кеју, у петак, 30. јуна, најпознатији домаћи гудачки квартет ТАЈЈ обележиће две деценије заједничког музицирања.
tajj.jpg
Фото: Гудачки квартет ТАЈЈ

Планирани програм презентоваће сву разноликост њиховог интересовања и интерпретативних могућности, па ће тако публика бити у прилици да чује одабране ставове из гудачких квартета Роберта Шумана и Сергеја Рахмањинова, као и избор варијација америчке композиторке Еми Беч, које ће ТАЈЈ извести са флаутисткињом Соњом Антунић, баш као и чувену Мориконеову композицију из филма „Мисија”, изворно писана за обоу и оркестар.

Концерт ће обиловати гостима, па ће се тако светски познати лаутиста Един Карамазов придружити квартету у светској премијери „Призми” Душана Богдановића, веома захтевним комадима у чијим темељима су Стингове композиције, док ће излазак на сцену Јелене Кончар бити и својеврсна најава будуће сарадње ТАЈЈ-а и првакиње Опере СНП-а.

Заједно ће извести познате теме из мјузикла „Прича са западне стране” и филма „Синема парадизо”.

За крај је предвиђен наступ Лело Ника сепстета, односно гудачком квартету ТАЈЈ ће се придружити трио нашег чувеног хармоникаша, чиме ће бити обележено и пет година њиховог заједничког музицирања, које је резултирало и ЦД-ом “Experiences”.

„Трудили смо се да програм прикаже сва наша лица, да буде привлачан и атрактиван, као и да буде примерен простору гда ћемо га извести”, рекла нам је виолончелисткиња Тимеа Калмар.

Концерт почиње у 21 час, а осим на броду публика ће бити у прилици да га прати и са Kеја.

М. Стајић  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести