Рокенрол концерти током викенда широм Србије

БЕОГРАД: Рок музика ће доминирати у концертном календару до краја недеље у Београду и по целој Србији, када ће концерте имати групе - "Атомско склониште", "Електрични оргазам", музичари - Никола Врањковић, Марчело, Дамир Урбан, Magnifico...
svirka muzika gitara pojacalo pix
Фото: pixabay.com

Музички програм почиње вечерас када ће у исто време бити више концерата у различитим градовима.

Алтернативни рок уметник и поета на сцени Никола Врањковић, након успешног београдског концерта у клубу Anti Shop Електропионир, и два наступа у Новом Саду (књижара Булевар Books), наставља своју турнеју и пут га води у Ниш на сцену клуба Feedback вечерас и сутра.

У обновљеном амбијенту Новосадског сајма, Хала 2 ће обухватити многе концерте, перформансе, и друге културне програме у години када је Нови Сад Европска престоница културе.

Вечерас ће наступити "Крушевац гето" за све љубитеље стенд ап шоу програма и музике на НС сајму.

Овај популарни двојац - Никола Тришић Триша и Никола Миленковић Чами, на врло духовит начин критикују данашње тешко време, кроз песме и скечеве.

Ведри, енергични, непосредни, хрватски рок састав који је ове године напунио 46 година постојања "Атомско склониште" на челу са Бруном Лангером наступиће сутра у Хали 2 Новосадског сајма када ће свима показати како се ужива, али и да “за љубав треба имат'' душу”.

Београдска рок група "Електрични Оргазам" након успешних распродатих концерата у престоници (Комбанк Дворана, клуб Анти схоп Електропионир) креће на мини турнеју по Србији, и чекају их два распродата концерта у Крушевцу, вечерас и сутра у Басемент бару.

Такође, ова рок екипа свираће коначно и у Чачку у суботу, 9. априла у "Српском пабу".

Такође вечерас у Дому културе Нови Сад, биће одржан наступ хрватског музичара Дамира Урбана са бендом - "Урбан&4". Певач, текстописац и гитариста већ годинама распродаје концерте у региону и Србији - Београду и Новом Саду.

Сутрадан, 8. априла, Урбан ће наступити и у Панчеву на сцени Дворане Аполо.

Такође сутра у Дому културе Нови Сад, концерт ће имати популарни репер и писац Марко Шелић Марчело са својим бедном у оквиру пројекта "Омладински кантауторски фестивал 2022".

Концерт је део програма Европске престонице културе Нови Сад 2022 и програмског лука "Будућност Европе", на завршној вечери Фестивала.

Након успешног концерта пре неколико година, алтернативна електро група “Артан Лили” се враћа сутра на исто место - Градски културни центар у Ужицу (ГКЦ) са пресеком каријере од два студијска албума и новим песмама спремним за треће издање.

Што се тиче светских имена класике, у оквиру концертне сезоне “Stainway & Sons”, сутра ће премијерно у Београду наступити руски пијаниста Дмитриј Алексејев, у Великој сали Коларчеве задужбине.

Један од најцењенијих светских уметника, барда пијанизма, представник једне од највећих руских школа клавира представиће композиције Јохана Брамса и Роберта Шумана.

У клубу BitefArtCafe, концерт ће сутра вече одржати Филип Булатовић са својим деветочланим бендом “Мапо Кеyс” и промовисати нови сингл “Ти и Ја”, други на српском језику након песме “Мириси у Магли”.

Филип је један од најталентованијих српских пијаниста и композитора џез, поп, фанк и фјужн музике.

По повратку из Њујорка постао је диригент Биг Бенда Радио Телевизије Србије.

Дом омладине Београда биће сутра домаћин концерта регионално популарног уметника Magnifico.

Аутор хитова "Пукни зоро", "Само мало", "Хир Ај Кам Хир Ај Го" и "Гиве Ми Мани", није само снимао музику балканске филмографије - серије и филмови - “Сенке над Балканом”, “Монтевидео, Бог те видео” и “Хотел Београд”, већ и за популарне америчке и шпанске серије - “ЦСИ Миами”, “Foodie Love”. Роберт Пешут - Magnifico је наступао у Београду на Беер фесту 2019. и у Бел Еxпо центру на соло концерту.

За крај викенда, рок бенд “С.Т.Р.А.Х.” имаће целовечерњи концерт у суботу на сцени клуба - Anti Shop Електропионир.

EUR/RSD 117.3896
Најновије вести