Руска опера отворила сезону у миланској Скали

МИЛАНО: Премијера опере руског композитора Модеста Мусоргског (1839–1881) "Борис Годунов" отворила је нову сезону у чувеној миланској Скали, а присуствовао је и италијански председник Серђо Матарела и други званичници, јавља Тас.
t
Фото: Pixabay.com

У насловну улози био је руски певач Илдар Абдразаков, коме је Матарела пожелео срећу, а у подели опере коју је поставио Данац Каспер Холтен било је још уметника из Марински позоришта из Петрограда.

Поред Матареле опери изведеној на руском језику присуствовали су премијерка Ђорђа Мелони и председница Европске комисије Урсула вон дер Лејен, наводи Тас.

Уочи премијере "Бориса Годунова" украјински генерални конзул у Милану Андреј Картиш је тражио од управе позоришта да откажу извођење, али му је одговорено да су Мусоргски и песник Александар Пушкин (1799-1837), на чијој драми је опера заснована, ствараоци чија се дела налазе у ризници светске културе.

Публика је топло прихватила премијеру руске опере, а некадашњи итаљански премијер Марио Монти је рекао Тасу да је тог дана била "музика без политике".

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести