Сахрањен Иван Тасовац у Алеји заслужних грађана

БЕОГРАД: Директор Београдске филхармоније Иван Тасовац сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, а од њега су се опростили породица, колеге и пријатељи.
tasovac foto susnjevic.JPG
Фото: Дневник (Слободан Шушњевић)

Међу окупљенима је био и председник Србије Александар Вучић, а опело је служио српски патријарх Порфирије.

“Увек је смрт незвани непријатељ и увек је изненађење. Нема човека који се родио, а да неће умрети. И нема човека који не сматра смрт својим највећим непријатељем. Зато, основно питање за сваког човека није то ко је био и шта је имао и колико је постигао, него постоји ли иза гроба ишта. Ја знам да Иван који је позван у наручје Божије зна”, рекао је патријарх Порфирије.

Он је рекао да је сигуран да је Ивану све оно за чим је трагао постало јасно, а да уметност која превазилази сваку врсту логике није ништа друго него трагање за смислом.

Последњем опроштају од Тасовца присуствовале су бројне познате личности, а међу њима су били председник Народне скупштине Ивица Дачић, потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић, заменик градоначелника Београда Горан Весић, управница Националне фондације за игру Аја Јунг, градски секретар за културу Иван Карл, редитељ Драган Бјелогрлић, управница Галерије Матице српске Тијана Палковљевић-Бугарски, директор РТС-а Драган Бујошевић, Јагош Марковић, Ксенија Вучић, Небојша Крстић, Зоран Бабић...

Пијаниста, директор Београдске филхармоније и некадашњи министар културе и информисања Иван Тасовац преминуо је 29. септембра у Београду у 55. години живота.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести