Сава центар: Велики концерт посвећен Влади Дивљану

БЕОГРАД: Влада никада није размишљао како ће некоме доћи крај и због тога нема смисла да концерт у његову част буде неко плакање, казао је Зденко Колар некадашњи басиста Идола који ће заједно бендом Невладина организација наступити вечерас на концерту "Сањај ме, сањај" у част прерано преминулог Владе Дивљана на сцени Сава центра.
vlada divljan
Фото: Youtube Printscreen

Легендарни фронтмен Идола и успешни композитор примењене музике Влада Дивљан 10. маја би прославио 60. рођендан.

Вечерас ће се тим поводом окупити Дивљанови пријатељи и пред београдском публиком његове песме изводиће Момчило Бајагић Бајага, Корнелије Бата Ковач, Душан Којић - Која, Зоран Костић - Цане, Дарко Рундек, Горан Васовић - Васке, Зоран Предин, Рамбо Амадеус...

Домаћини концерта биће Зденко Колар, који се с Владом био пријатељ од најранијег детињства, и Александар Шандоров с Невладином организацијом, као и Макс Јуричић с својим Љетним кином.

Људи су сретали Владу на пијаци, у продавници, у улазу у којем је жовео и стално разговарали са њим о музици и свему што су хтели да поделе са њим. Владу су сви волели. Био је човек којег се не стидиш. Свако ме је било драго да макар неколико речи прозбори са Владом Дивљаном" испричао је Колар, додавши да је после Дивљанове смрти обећао себи да више никада неће одсвирати песме “Русија” и “Однеси ме”.

Скочио сам себи у уста. Свирао сам те песме на комеморацији мом пријатељу и мислио сам да је тај део мог живота завршен. Како је време пролазило схватио сам да би и Влада волео да свирамо те песме. Наравно да ће се и те песме наћи на репертоару концерта у Сава центру, најавио је Колар.

Е. Н. Л.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести