“Топло зимско вече” Лене Ковачевић у Звездара театру

БЕОГРАД: Џез и поп певачица Лена Ковачевић са својим четворочланим бендом одржала је синоћ успешан концерт “Топло зимско вече” у великој сали “Данило Бата Стојковић” позоришта Звездара театар у Београду.
l
Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

Уметница је почела концерт нежном баладом “Београде”, посвећена главном граду, као новији сингл настао недавно у доба пандемије, као једна од песама спремних за четврти студијски албум.

Поп и џез дама је направила пресек песама са сва три албума - “Добар дан за певање” (2009), “Сан” (2013) и “Џезери” (2015) као јединствено музичко путовање у магичном, интимном простору какво је ово позориште.

Током извођења те прве нумере “Београде”, она је у једном тренутку показивала рукама нешто мајстору светла који је седео високо у једној соби наспрам бине.

Узалудно је покушавала рукама да му објасни шта жели, што је било симпатично, а онда је на микрофон изразила шта је у питању - да мање светла буде на њеном лицу, да се намести штимунг.

С оволиким светлом на лицу, осећам се као у сцени испитивања у “Балканском шпијуну”, духовито поређење је направила Лена, са позоришним комадом и филмом њеног оца Душана Ковачевића, иначе управника Звездара театра.

Познати денс поп хит ''90-их година “Лето је” такође је један од новијих синглова уметнице, као занимљива џез обрада, у продукцији пројекта Радија С - “Звук деведесетих”.

У специјалном џез аранжману који је компоновала Лена, одвела је публику на путовање у прошлост и подсећање на тај хит групе “Ђогани”, који је добио нови живот у другачијој верзији - димензији.

Много смо срећни што смо се вечерас сви овде окупили, и поред ове короне, те новог омикрон соја, па томе нема краја, осврнула се Лена на и даље актуелну пандемију која угрожава културу.

Она је имала два распродата концерта у другом таласу ковида 19, у новембру 2020, и тада се надала да ће наредне наступе имати када вирус коначно прође, али се то још увек не догађа.

Стигао је ред на премијерно извођење уживо песама са новог филма њеног оца “Није лоше бити човек”, који је имао премијеру у децембру 2021, а у њему Лена пева и глуми.

Већ позната песма “Сан” у новом аранжману и композицији Момчиле Бајагића Бајаге била је прва на реду из филма, коју је џез поп дама врхунски дочарала, а онда се надовезала на дело “Жал”, такође из новог остварења.

Како је навела, “Жал” је на неки начин био инспирисан периодом барока, и онда у том триптиху синглова као музика из филма, највише је пажње изазвао хит “Лепе лажи”.

Можда је публика очекивала госта на концерту, барем на овој песми, а то је глумац Гордан Кичић, са којим изворно пева ту баладу у ретро маниру, што подсећа на нека прошла (музичка) времена, заувек иза нас, али Лена је ипак сама интерпретирала ту нумеру.

Сценографија позорнице чини и једна фотеља, на коју Лена воли да седне уз коментар да управо у Звездара театру воли највише да наступа, јер може да седи кад год пожели на сцени.

Овог пута Лена није дала својој верној публици да се опусти и да пасивно посматра, већ ју је активирала да учествују у певању заједно са њом, што је изазвало веома комичан ефекат ове вечери.

Кренула је духовито да прозива разне појединце из сале што не певају “Густа ми магла паднала”, а када су неки певали углас, она их је онда усмеравала - “Морате се распоредити, да сви певају и да се чују”.

Публика је све време уживала у овом садржајном музичком путовању од 100 минута, посебно и чувена џез певачица Нада Павловић, коју је Лена поздравила и навела да је “ова жена доказ да је љубав према музици огромна и без компрониса цео живот је градила каријеру”.

Најновија песма Лене Ковачевић носи назив “Тако лако”, где већ залази у поп струју, а музику и текст написала је млада музичарка Ангеллина, коју је певачица издвојила и похвалила.

Ја сам задужена да пишем сет листе, али ми њих и увек изменимо. Никад се не држимо оног што је написано, све испретумбамо, открила је Лена.

Тако је Лена Ковачевић тријумфовала са новим концертом у њеном омиљеном простору Звездара театра, на великој сцени названој по легендарном глумцу - “Данило Бата Стојковић”.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести