У Народном позоришту у Београду изведена Кармина Бурана

БЕОГРАД: Чувено дело Карла Орфа "Кармина Бурана" под диригентском палицом Драгане Радаковић вечерас је премијерно изведено на Великој сцени Народног позоришта у Београду у оквиру Београдског летњег фестивала (Белеф).
b
Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

Хор и Оркестар Народног позоришта, Хор Радио-телевизије Србије и Хор Дечјег културног центра Београд, као и солисти сопран Снежана Савичић Секулић, тенор Стеван Каранац и баритон Драгутин Матић испраћени су вишеминутним овацијама у испуњеном Народном позоришту.

Концертмајстор је била Едит Македонска, асистент диригента Ðорђе Станковић, Хор РТС-а припремио је диригент Јаков Милутиновић, а Хор Дечјег културног центра Београд диригенткиња Невена Ивановић.

Орфова (1895-1982) кантата надахнута збирком средњевековних стихова из Баварске до сада је била само једном постављена у Народном позоришту у Београду, а премијера је била на Великој сцени 11. октобра 1973. године.

Белеф је почео 23. јуна и до 9. јула под слоганом "Желим магију" биће изведене 34 представе и разнолики музички програм, претежно у Ботаничкој башти "Јевремовац", али и у Народном позоришту, на Тргуу Републике и другде.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести