У ПЕТАК НАСТАВАК КОНЦЕРТНЕ СЕЗОНЕ ВСО Илијеску свира Менделсона

Овомесечни концерт, на којем ће као солиста наступити виолиниста Флорин Илијеску, Војвођански симфонијски оркестар приређује у петак 15. марта, у Градској концертној дворани, с почетком у 20 часова.
e
Фото: Youtube Screenshot/ Samo Novi Sad

На овом шестом концерту у текућој сезони, Симфоничари ће наступити под диригентском управом маестра Александра Марковића. 

Први концертмајстор Симфонијског оркестра Радио Франкфурта, виолиниста Флорин Илијеску ће извести чувени Концерт за виолину и оркестар у е-молу, бр. 2, оп. 64, композитора Феликса Менделсона. У другом делу концерта, Илијеску ће преузети улогу концертмајстора, у извођењу оријенталне свите „Шехерезада“ Николаја Римског-Корсакова. Публика ће на овом концерту такође имати прилику да слуша оријенталну фантазију „Исламеј“ композитора Милија Балакирјева. 

Подсетимо, након овог концерта у Новом Саду, у понедељак, 18. марта, Војвођански симфонијски оркестар ће у сали Коларчеве задужбине у Београду, заједно са Ивом Погорелићем, извести Концерт за клавир и оркестар у це-молу, бр. 2 оп. 18, Сергеја Рахмањинова.

Н. П-ј

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести