У Загребу ћирилица због Балашевића, опрашта се и Сарајево

У Сарајеву и Загребу грађани су се окупили како би се опростили од кантаутора Ђорђа Балашевића, који је преминуо данас у 68. години.
balasevic
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

У Загребу су се фанови Балашевића окупили на Илици, код Наме, где су поставили транспарент написан ћирилицом "Бећарац", што је алузија на Балашевићеву песму "Стих на асфалту", која садржи стих: "Да ми је још једаред проћи Илицом, па да бећарац нашврљам ћирилицом".

Како преноси хрватски ‘‘Јутарњи лист’‘, око тридесетак окупљених оставили су упаљене лампаше, цвеће и плишане зечеве, а запевали су и Балашевићеву баладу "Словенска".

Хрватски Индекс наводи да су људи уз гитару певали Балашевићеве песме у Загребу.

Од Балашевића су се вечерас опростили и грађани Сарајева, палећи свеће у центру града.

Спонтано окупљање грађана почело је око 20 сати на Скендерији, испред дворане "Мирза Делибашић", у којој је Балашевић одржао последњи концерт у Сарајеву 2018. године, преноси сарајевски портал Клиx.

Након тога, група грађана упутила се према оближњем мосту на Скендерији где су упалили свеће испред поставке у облику срца како би одали почаст Балашевићу.

И неки грађани Сарајева су, поред свећа, донели плишане беле зечеве, који су постали симбол Балашевићевих концерата и песме "Неки нови клинци".

У Сарајеву су пуштане и песме Балашевића.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести