U2 објављују албум на Дан Светог Патрика

ЛОНДОН: Ирски рок састав U2 најавио је да ће 17. марта на Дан Светог Патрика објавити компилацијски албум "Songs of Surrender" на коме ће се наћи 40 њихових "поново замишљених и поново снимљених" старих песама.
e
Фото: Youtube Printscreen

У писаној поруци објављеној на друштвеним мрежама бенда гитариста Ди Еџ је навео да су чланови U2 старе песме превели у садашњост и урадили им "поново осмишљавање 21. века".

"Од тренутка кад смо одустали од поштовања изворне верзије, свака песма се почела отварати ка новом аутентичном гласу овог времена, нас какви смо сада и посебно певача какав је постао Боно. Надам се да ће вам се допасти наш нови правац", написао је Ди Еџ.

У2 су дебитовали албумом "Boy" 1980. године, објавивши укупно 14 албума закључно са  "Songs of Experience (2017), а Ди Еџ је признао да песме написане и снимљене кад су чланови бенда били младићи сада након многих година за њих значе нешто сасвим друго.

"Неке су расле са нама. Неке смо прерасли, али нисмо изгубили из вида оно што нас је нагнало да напишемо те песме у првом реду. Суштина тих песма је и даље у нама", навео је Ди Еџ.

Гитариста се у свом писму запитао како се поново повезати са суштином старих песма када су у својој каријери U2 "кренули даље и толико порасли", односно "шта се дешава кад се глас развије, а искуство и зрелост му дају додатно одзвањање".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести