Вече кубанско-бразилске музике у Синагоги

Вече кубанско-бразилске музике очекује нас у суботу од 20 часова у Синагоги, које приређују наши музичари: Невена Рељин (вокал), Александар Дујин (клавир), Ервин Малина (контрабас), Петар Радмиловић (бубањ), Драган Козарчић (труба) и Војислав Савков (саксофон).
Latino svirka u Sinagogi  Foto: Feđa Kiselički
Фото: Латино свирка у Синагоги  Фото: Феђа Киселички

Специјални гост биће перкусиониста Лазаро Дел Торо Вега. Биће то други пут да Музичка омладина Новог Сада приређује вече посвећено кубанско-бразилској музици, а у специјалним аранжманима за квинтет које је написао Александар Дујин.

„Невена Рељин са Александром Дујином сарађује већ пуну деценију. За ову прилику, уз квинтет, извешће музички програм сачињен од изворних кубанских и бразилских композиција у самба, боса нова, болеро, конкао и мамбо музичким формама“, најављују у Музичкој омладини Новог Сада, додајући да су све одабране композиције су настале између 1930. и 1960. године, тако да представљају својеврсну презентацију традиционалне музике Кубе и Бразила тог времена.“ Музика сачињена од емоција и различитих латино ритмова, комбинована с прелепим мелодијама и хармонијама карактеристичним за Кубу и Бразил ће сваког слушаоца у Синагоги на тренутак повести у топле пределе латино света.“

Улазнице стају 500 динара и продају се у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 8 до 14 часова, као и два сата пред почетак концерта у Синагоги.
 

        Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести