Аљаска: Уклоњен чувени аутобус познат по књизи и филму

АТЛАНТА: Напуштени аутобус на на Аљасци, познат по књизи и филму "У дивљини" ("Into the wild") уклоњен је из безбедносних разлога.
т
Фото: Youtube Printscreen

Хеликоптер CH-47 Чинук подигао је аутобус, саопштила је Национална гарда Аљаске, а преноси CNN.

Посета аутобусу била је својеврсно ходочашће за планинаре од када је 1996. године објављена књига Џона Кракауера, а 2007. снимљен филм.

Књига и филм говоре о животу Кристофера МекКандлеса, који је одрастао у богатом предграђу Вашингтона. Међутим, након што је 1990. дипломирао на Универзитету Емори у Атланти, у држави Џорџиjа, оставио је лагодан живот и упутио се на запад, не рекавши то пријатељима и члановима породице.

У априлу 1992. године он је стигао на Аљаску, а неколико дана касније наишао је на напуштени аутобус. Ту је живео око три месеца, пре него што је одлучио да се врати у цивилизацију.

Док је покушавао да се врати натраг, стигао је на прелаз реке Текланике. Пошто је река била брза и надошла услед киша, он није могао да је пређе. Упутио се натраг у аутобус, где је живео још око месец дана, а у августу 1992. године је умро.

Прошлог фебруара, ватрогасци и војници савезне државе Аљаске спасили су пет италијанских планинара док су се враћали из посете напуштеном аутобусу.

Такође, годину пре тог случаја једна жена из Белорусије страдала је покушавајући да пређе реку Текланику, како би са супругом посетила аутобус.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести