Би-Би-Си уврстио Еxit на листу највећих фестивала

НОВИ САД: У свега седам дана новосадски фестивал "Exit" нашао се два пута на листама једног од најцењенијих медија на свету, британског јавног сервиса Би-Би-Си, који га је уврстио међу седам највећих светских фестивала и међу 10 музичких догађаја са најбољим локацијама.
EXIT
Фото: Промо

"Exit" се тако нашао у друштву фестивала као што су Glastonbury", "Rock in Rio" и "Woodstock Poland“ а Би-Би-Си наводи да је новосадски фестивал само прошле године посетило више од 200.000 људи из преко 60 земаља света. 

Би-Би-Си оцењује да је Петроварадинска тврђава "једна од најузбудљивијих фестивалских локација у Европи", због чега се "Exit" нашао уз " Fuji Rock " у Јапану, енглески " End of the Road Festival ", шкотски " Tiree Music Festival ", норвешки " Traena Festival", али и светски познату дворану " The Royal Albert Hall" у Лондону.

Британски јавни сервис описује "Еxit" као фестивал који "негује свој револуционарни дух" и подсећа да је настао из активизма који је и данас присутан, као и да се током година развио у догађај који није оријентисан на само један музички жанр, те да на фестивалу постоји обиље рока и електронске музике.

У години када је други пут у последњих пет година понео титулу најбољег великог европског фестивала, "Еxit" и ове године привлачи пажњу најутицајнијих светских медија, те је амерички Си-Ен-Ен недавно навео фестивал на тврђави као једну од обавезних ставки при посети Србији, док је "Форбс" као главни адут "Еxitа" означио овогодишњи програм.

"Финанциал Тимес" је у опширном чланку о Србији, назвао фестивал "Гластонбурy на Дунаву", а "Даилy Маил" упоредио "Exiт" са још једном популарном дестинацијом за младе и закључује: “Ако су вам досадили позери и гужве на Ибици, букирајте себи карту за "Exit", истичући Петроварадинску тврђаву као импресивну средњевековну локацију. 

"Exit" се одржава од 12. до 15. јула, а међу учесницима су Мигос, Фивер Раy и LP, Рићие Хаwтин, Амели Ленс, Бен Клок,, Давид Гета, Нина Кравиц и још стотине извођача на више од 40 зона и музичких бина широм тврђаве.

Четвородневне улазнице су у продаји по актуелној цени од 7.490 динара само до понедељка, 9. јула, након чега ће цена пакета улазница бити 12.990 динара. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести