Биковић: Поносан сам што се враћам у своје позориште

БЕОГРАД: Поносан сам што се враћам у своје позориште, јер за развој глумца театар неприкосновено место, казао је наш познати глумац Милош Биковић на представлљању нове сезоне Београдског драмског позоришта чији је од недавно стални члан.
milos bikovic
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Биковић је казао да се његова каријера до сада у великој мери базирала на филму и телевизијским форматима, али да у сваком случају жели да се посвети улогама у театру и да му је драго што ће то чинити на тако важном месту као што је Београдско драмско позориште.

Први пут сам стао на позоришну сцену у представи Фредерик или Булевар злочина у којој је главну улогу играо Драган Николић. Тај осећај никада нисам заборавио и серћан сам што сам опет на том месту, казао је Биковић и додао да са колегама спрема важан позоришни пројекат следеће године.

Познати глумац сматра да позориште треба да буде у фокусу медија, бар када је реч о садржајима из културе.

Имамо много глумаца који су за ширу публику потпуно анонимни. За њих знају људи који долазе у позориште и верујем да морамо привући нову публику у позориште и да сале увек буду пуне. У Београду се играју изузетне позоришне представе и медији морају да нам помогну да што већи број људи упознамо с тим уметничким квалитетом, казао је Биковић.

Директор Београдског драмског позоришта Југ Радивојевић казао је да је театар који тренутно води најстарије београдско позориште основано 12. августа 1947. године.

Имамо репертоар до краја године са пет премијера. Публика ће имати прилике да види Сумрак богова по тексту Игора Мартинића који се наслања на чувени Висконтијев филм. Режија је поверена Јагошу Марковићу и премијера те представе је заказана за 1. октобар на нашој малој сцени. Иза тога нам врло брзо долази татар Улисис са којим смо остварили копродукцију.

Представа Ко се боји Вирџиније Вулф с Радетом Шербеџијом у главној улози, чија је премијера била летос на Брионима, коначно 9. октобра долази у Београд, казао је Радивојевић.

Најављује да ће БДП у новембру представити два млада талентована редитеља.

Марко Торлаковић са представом Пластелин по тексту Сигарева и Патрик Лазић са Матишићевим комадом Фине мртве девојке.

На почетку децембра заказана је премијера представе Лилиом у режији Ане Томовић, најавио је Радивојевић.

Рекао је и да ће Трг испред позоришта након реконструкције следеће године добити име Позоришни трг.

Наша мала сцена ће се од 1. октобра звати Предраг Пепи Лаковић по незаборавном глумцу нашег позоришта. Наша велика сцена ће од 9. октобра добити име Оливере и Радета Марковића по доајенима нашег позоришта, казао је Радивојевић.

Он је најавио "ојачавање" ансамбла мадим глумцима.

Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Милош Биковић је постао наш стални члан и циљ нам је да окупљамо најбоље младе глумце. Андрија Кузмановић ће такође постати стални члан нашег ансамбла. Три младе глумице Исидора Симјоновић, Вања Ненадић и Ива Илинчић такође ће ући у наш ансамбл, најавио је Радивојевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести