Боје живота у Руском двору у Шиду

ШИД: Фондација СОС Дечија села Србија организоваће 9. јуна у Руском двору у Шиду изложбу под називом „Боје живота“, на којој ће бити представљени радови настали у оквиру ликовних радионица за децу и младе у прихватним центрима Адашевци и Принциповац. 
sos decija sela srbije logo

СОС Дечија села Србија, уз помоћ академског сликара Милоша Остојића, током априла организовала су радионице за избеглице.

Кроз радионице је током четири седмице прошло 135 полазника различитог узраста из различитих земаља. 

Ликовне радионице наишле су на велико интересовање и изазвале јако добар ефекат међу корисницима који су открили све могућности које уметност пружа и искористили прилику да универзалним језиком уметности искажу своју креативност и поделе осећања, истичу организатори.

Поред 120 уметничких радова и цртежа, на изложби „Боје живота“ биће приказано и 29 фотографија Абузара Соултанија, фотографа који долази из Ирана и већ дуже време борави у прихватном центру Адашевци, а често волонтерски помаже у реализацији активности које СОС Дечија села организују у том прихватном центру.

Програм ургентне помоћи „Солидарност“ покренут је у августу 2015. године, са циљем пружања материјалне помоћ и психосоцијалне подршке деци и породицама, избеглицама са Блиског истока, на њиховом путу кроз Србију.    

Фондација СОС Дечија села Србија је хуманитарна, невладина организација, посвећена бризи о деци без родитељског старања и јачању снага породица и заједница у бризи о својој деци и очувању њихове безбедности, као превентивној мери против напуштања и занемаривања деце. 

Фондација је чланица међународне организације СОС Дечија села, која у 134 земље света помаже више од 1.200.000 хиљада људи.

У Србији је присутна од 2004. године, кроз бригу о деци без родитељског старања у СОС Дечијем селу Краљево, центре за подршку породици у Нишу, Обреновцу и Београду, програм подршке хранитељским породицама, програм за подршку запошљавању младих у Београду, програм хитне помоћи реализован након земљотреса у Краљеву, поплава у Обреновцу и Лазаревцу и програм хитне помоћи избеглицама у транзиту кроз Србију.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести