“Design Week 2020” у знаку Египта у Новом Саду

НОВИ САД: Програм манифестације "Design Week 2020”, у партнерству са амбасадом Египта, биће реализован у Културној станици Еђшег и Музеју Војводине у Новом Саду од 28. новембра до 10. децембра, објавили су организатори.
muzej vojvodine
Фото: Muzej Vojvodine, foto: Dnevnik (Radivoje Hadžić)

У КС Еђшег 28. новембра и у недељу биће изложени радови домаћих дизајнера, а у периоду од 1. до 10. децембра у Музеју Војводине у плану је поставка изложбе фотографија „Накит из старог Египта и Рима“.

Такође, у истом Музеју моћи ће се прате пројекције савременог египатског филма који приказује египатску културну баштину и музеје.

У оквиру новембарског издања „Serbia Fashion Week ” традиционално ће се одржати и платформа “Desing Week 2020” која повезује културу, дизајн, креативне индустрије и иновације, као и представљање различитих уметничких израза домаћој и светској јавности.

Традиционално модни догађај приказује и истиче значај модног дизајна, тако што повезује савремено културно стваралаштво и нове изразе са традицијом, и омогућава публици да доживи снагу и утицај дизајна у свакодневном животу.

"Design Week 2020” се одржава у организацији амбасаде Египта и Музеја Војводине.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести