Директан пренос опера и балета

Почела је прва сезона директних преноса опера и балета из познатих светских кућа, њујоршког Метрополитена и „Бољшој театра“, у новосадском биоскопу „Синеплекс Променада“.
д
Фото: Промо

Сезона преноса балета из „Бољшој театра“ почела је 7. новембра преносом ”Спартака” Арама Хачатуријана, а наставља се 12. децембра једним од најизвођенијих балета за новогодишње празнике “Крцком Орашчићем”, на музику Петра Иљича Чајковског.

Балетски триптих  ”Драгуљи”, настао као омаж градовима и плесним школама у Паризу, Њујорку и Санкт Петербургу, на музику Фореа, Ставинског и Чајковског, гледаћемо 23. јануара. Неизоставно ”Лабудово језеро” Чајковског је на репертоару 27. фебруара. Балетски преноси из „Бољшој театра“ биће настављени у мају преносом представе „Фараонова кћИ”, на музику Чезареа Пуњија, у кореографији Маријуса Петипе.

Оперски преноси из „Метрополитена“ почеће 4.децемра с „Еуридиком“, на музику Метјуа Окоина. Скраћена верзија Моцартове “Чаробне фруле“ биће на биоскопским екранима 18. децембра. Бајковита адаптација Маснеове ”Пепељуге“, Лорана Пелија, са мецосопраном Изабел Леонард у главној улози, најављена је за први дан нове године. Вердијев ”Риголето“ ће на репертоару бити 29. јануара. Лиса Давидсен у улози митолошке грчке хероине Ариадне, наступиће Штраусовој опери “Ариадна на Наксосу“ 12. марта.

Први пут у историји, „Метрополитен“ ће представити оригиналну француску верзију Вердијеве опере ”Дон Карлос“, а пренос је најављен за 26.март. Сопран Ана Нетрепко певаће 7. маја у Пучинијевој опери ”Турандот“. „Лучија од Ламермура“ Гаетана Доницетија представиће Надин Сијеру у насловној улози, у преносу 21. маја. “Хамлет“, у режији Неила Амфилда, стиже до нас из „Метрополитена“ 4. јуна.

Карте за „Метрополитен“ оперску сезону су у продаји, и могу се купити по цени од 900 динара по представи. Куповином четири, или више карата за приказивање, с попустом би једна карта била 700 динара, а уколико би се купиле за целу сезону, биле би 500 динара по једној представи. Цена улазнице за преносе балета из „Бољшој театра“ износи 900 динара по представи, или по 600 динара у сезонском комплету.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести