ДОДЕЛА ЕМИ НАГРАДА померена на јануар због ШТРАЈКА У ХОЛИВУДУ

ЛОС АНЂЕЛЕС: Додела Еми награда је одложена за 15. јануар, објавиле су Телевизијска академија и мрежа Фокс, док холивудски сценаристи и глумци штрајкују због несугласица око услова са студијима.
holivud
Фото: pixabay.com

Првобитно је 75. додела награда била планирана за 18. септембар, а номинације објављене у јулу, само мало пре него што су се и глумци придружили штрајку.

Холивудски глумци су се прошлог месеца придружили сценаристима који од маја не раде, будући да су пропали преговори са студијима.

Ово је први пут да су заједно у штрајку од 1960. године, чиме је заустављена продукција свих телевизијских серија и филмова, као и доста пројеката повезаних са индустријом забаве, преноси Глас Америке.

Серија ХБО "Наследници", о борби у породици за контролу над медијском империјом води у номинацијама, заједно са серијом ХБО "Последњи од нас", која је дистопијска адапатација видео-игре.

Остали у номинацијама су "Кућа змаја", која хронолошки претходи "Игри престола", серија о одмору на коме ствари крену по злу "Бели лотус", као и део саге Ратова звезда "Андор".

Номинације за "Боље позовите Сола", "Круну" и за "Жуте прслуке" су такође заступљене.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести