ЕКОЛОШКА ИЗЛОЖБА У МСУВ Нова ера

У Музеју савремене уметности Војводине вечерас у 19 сати, биће отворена групна интермедијска изложба “New Era: уметнички дискурси о друштвеним и климатским променама”.
а
Фото: Данило Миловановић

На изложби ће бити представљени радови 12 уметника и уметничких група из БиХ, Хрватске, Србије и Словеније. Ови уметници и групе се у стваралачким праксама доследно и дугорочно посвећују односу између човека и природе, дајући уметнички коментар и одговор на једну од најактуелнијих тема савременог друштва – екологије, климатских и друштвених промена и очувања животне средине.

- Одабрана дела доносе суштинско промишљање људске интервенције на животну средину и друштвених појава које утичу на климатске промене те дају посебан увид на еколошке проблеме из аспекта савремене уметности - наводи се у најави. - На овај начин покренута су питања друштвене одговорности приказујући широк спектар еколошких тема – од међусобне интеракције живих организама и њихових заједница до њихове интеракције са животном средином. Теме којима се уметници баве су универзалне и првенствено се односе на уништавање животне средине, подизање свести о климатским и друштвеним променама, проблеме које доносе савремене технологије, као и на њихов утицај на друштво и појединца.

Изложба “New Era: уметнички дискурси о друштвеним и климатским променама” садржи радове у различитим медијима од сликарства преко видео радова, инсталација до новомедијских уметности и био и еколошких пракси као посебног израза у савременој уметности. Пратећи програм је серија панел дискусија и продукција подкаст емисија.

Изложба ће бити отворена за посетиоце до 12. маја.

И. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести