Фестивал у Панчеву: Мурали мира и концерт португалског оркестра

ПАНЧЕВО: Представљање мурала Милана Булатовића и Сање Момчиловић, као и концерт дувачког оркестра уметничког удружења „Farra Fanfarra“ из Португалије обележиће 19. августа у центру Панчева почетак манифестације „FreeDom Art Festival“. 
farra fanfarra
Фото: Youtube Printscreen

На овогодишњем Фестивалу, који се у Панчеву одржава до 27. августа, кроз тринаест програма и на пет локација у граду, представиће се више од 120 уметника.

Милан Булатовић и Сања Момчиловић су млади талентовани уметници, чији мурали носе поруку мира. 

Булатовић је завршио основне и мастер студије сликарства на Факултету ликовних уметности у Београду, на коме је сада и на докторским уметничким студијама графике.     

Бави се сликарством, графиком, дигиталном графиком и цртежом. Излагао је до сада на шест самосталних и више колективних изложби. 
Учествовао је у неколико креативних радионица и ликовних колонија, а његови радови могу се наћи и у јавном простору.

Сања Момчиловић је на завршној години основних академских студија сликарства на Факултету ликовних уметности у Београду. 

Бави се сликарством, дигиталном графиком и сито-штампом, а предмет њеног рада је испитивање визуелног потенцијала у односу публика-дело, као и положај и перцепција савременог уметничког дела у оквиру данашњег друштва у целини.

На Платоу Милана Младеновића 19. августа биће одржан концерт дувачког оркестра уметничког удружења „Farra Fanfarra“ из Португалије. 

У питању је велики португалски уметнички колектив из Лисабона, а чине га музичари и забављачи високо специјализовани за групну еуфорију и пренос заразних ритмова кроз моћ акустичне музике и дувачких инструмената. 

Уметници из Португалије мешају различите музичке стилове, као што су фанк, џез, рок, диско, панк, латино...

У Панчево долазе након наступа у Гучи и обећавају незаборавно вече.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести