“Хируршке” контракције у новосадској пивници Гусан

НОВИ САД: Перформанс “Поетско-музичка контракција” Душка Домановића и Владимира Бајића, уз музику бенда “Хирургија”, биће премијерно изведен вечерас у 20 сати, у новосадској пивници “Гусан”. Реч је о једном од ретких, ако не и о јединственом пројекту, који аутори воле да називају и подухватом.
gusan
Фото: Ilustracija

“Поетско-музичка контракција” на изузетно ефектан и другачији начин обједињује ауторску поезију и ауторску музику. Током деведесет минута, колико је планирано да програм траје, публика ће имати прилику да ужива у посве несвакидашњем споју аутентичне песничке речи Душка Домановића и оригиналне, за ову прилику стваране музике која ће бити емитована са матрице, уз живе и атрактивне пасаже на бас гитари у изведби Владимира Бајића.  У најави догађаја се још наводи да су жанровске црте Домановићеве поезије и музике Бајићевог бенда “Хирургија” разнолике и неодредљиве, што заједничком наступу ових аутора даје карактер непоновљивости и оригиналности. 

На вечерашњем наступу, публика ће чути неке од песама из ранијих Домановићевих збирки, док ће највећи део програма чинити песме из још необјављене књиге “Оно што смо били”. Улаз је бесплатан.

И. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести