Изабрани кандидати за Фонд ОстаниКреативан

БЕОГРАД: Композиторка Исидора Жебељан и група Stray Dogg први су кандидати којима ће бити омогућено да, уз помоћ средстава из приватног фонда „ОстаниКреативан – StayCreative“, спроведу до краја своје музичке пројекте.
i
Фото: Ilustracija

Поменути фонд основали су британска издавачка кућа The state51 Conspiracy и компанија Маском како би пружили подршку музичарима у превазилажењу новонастале ситуације у музичкој индустрији проузроковане пандемијом.

Фонд се појавио у правом тренутку, јер се мојој најновијој музици, која је била осуђена на то да ћути и чека, одједном отвара могућност да буде представљена широком аудиторијуму у иностранству и у Србији, изјавила је Жебељан поводом приступа средствима фонда.

Академик Исидора Жебељан је наша најистакнутија, награђивана савремена композиторка са изузетном интернационалном каријером. Њене композиције обухватају готово све жанрове уметничке музике, а одликује их препознатљиви лични стил композиторке.

Следеће године група Stray Dogg слави 10 година постојања. Пријавом за приступ Фонду, добили смо шансу да снимимо нови албум, да га први пут објавимо за иностраног издавача и да на тај начин обележимо наш јубилеј, закључио је Душан Страјнић, певач, писац и кантаутор групе Stray Dogg.

Звук бенда, другог добитника средстава из фонда “ОстаниКреативан - StayCreative” базиран је на меланхоличној американи, а састав је концертно активан и наступа широм региона.

Оснивање фонда изазвало је огромно интересовање музичара из целе земље и окружења, а већина кандидата била је изненађена покретањем овакве иницијативе. За приступ средствима фонда пријавили су се музичари најразличитијих интересовања, високо профилисани и креативни аутори, што је и био циљ покретања Фонда.

Маском и The state51 Conspiracy и даље позивају све заинтересоване да се пријаве, попуњавањем формулара који се може пронаћи на сајту www.mascom.rs или кликом на линк.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести