Изложба фотографија "Портрети Србије..." 22. марта у МСУВ

НОВИ САД: Изложба фотографија "Портрети Србије: Нада за будућност" америчког аутора Веслија Чанела, биће свечано отворена 22. марта у Музеју савремене уметности Војводине (МСУВ) у Новом Саду, а трајаће до 3. априла, најавили су организатори.
Zen bašta u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine  Foto: Marko Ercegović (MSUV)
Фото: Зен башта у Музеју савремене уметности Војводине  Фото: Марко Ерцеговић (МСУВ)

Нова поставка је била представљена у Етнографском музеју у Београду и Официрском дому у Нишу током 2019. године.

Пројекат уметничке фотографије Американца Веслија Чанела приказује Србију кроз слике и приче њених људи на чак 116 фотографија где су представљене особе из 29 градова Србије и два града дијаспоре.

Изложба је резултат двогодишњег рада током којег је уметник путовао Србијом, фотографисао и разговарао са људима различитих интересовања, занимања и година.

Кроз тих 116 портрета лекара, возача, правника, предузетника, уметника, пољопривредника, ловаца, архитеката, стоматолога, предавача, пензионера, Чанел приказује наде и очекивања народа Србије за будућност своје земље.

Амерички уметник Весли Чанел се бави фотографијом скоро пуних 20 година.

Инспирацију проналази у свом студију у Атланти и на удаљеним местима широм Европе и Америке.

Својим фотографијама приказује свакодневну, природну лепоту која се некада чини запостављеном у ужурбаном животу данашњице.

Остварио је велик број индивидуалних, традиционалних и савремених уметничких радова који прослављају лепоту људског тела, где су најпознатији - “Људско платно” (Human Canvas), “Круг” (Circle) и “Кутија” (Box).

Радови које је остварио у Србији су - Србија, балканска лепотица: из перспективе једног Американца” и “Портрети Србије: Нада за будућност”.

Добитник је многих награда као “Los Angeles International Photography Award” за споменуту колекцију фотографија “Human Canvas” и “Tokio International Foto Award” za “Circle”.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести