Изложба Љубице Туцаков у галерији СУЛУВ-a

У Галерији СУЛУВ-а (Булевар Михајла Пупина 9) вечерас у 20 часова биће отворена самостална изложба слика новосадске ликовне уметнице Љубице Туцаков под називом “Лични простор тела”.
suluv
Фото: Youtube Printscreen

Представљање људског тела било је увек неисцрпна тема сликарства, а на овим слимама, како објашњава ауторка представљено је ново сагледавање, како тела, тако и простора у којем оно обитава. Фокус је на усамљеном телу окруженом једноставним личним простором. Ауторка у овом истраживању покушава да представи оно што није у реалности оком видљиво – лични простор који је увек са нама били ми свесни њега или не. У данашњем, никад бржем и лакшем мењању места, лични простор је тај који остаје стално са нама. Резултат овог истраживања јесу сликарски и дигитални радови који на различите начине дају решење ове теме. Главни опус рада јесу слике на платну, док их дигитални радови прате и допуњују.

Љубица Туцаков (Нови Сад, 1994) завршила је основне студије на Академији уметности у Новом Саду, смер сликарство у класи професорке Босиљке Зиројевић Лечић, а прошле године и Мастер академске студије сликања под менторством професорке Лидије Маринков Павловић. Добитница је награде за најуспешнији матурски рад-ликовни техничар УПИДИВ за 2013. Добитник је и две стипендије “Доситеја” за 2017. и 2018. Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта Републике Србије. До сада је излагала на бројним колективним поставкама. Изложба ће трајати до 31. јануара.  

Н. П.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести