Изложба Милице Панић у Галерији СУЛУВ-а

У Галерији СУЛУВ на Булевару Михајла Пупина 9 вечерас у 20 часова отвара се изложба слика Милице Панић.
kombiovana tehnika 2018 - Milica Panic
Фото: Printscreen

Серија радова под називом Материа Прима која ће бити изложена обухвата слике богате текстуре великог формата. Сам назив указује на одабир (не)сликарског материјала који ауторка користи приликом рада на слици.

- Земља је универзална твар и првобитни хаос. Супротност је небу као пасивни принцип активном, као женски аспект мушком. Таложеност наспрам ретке лебдеће природе. Назива се и Великом Мајком или Мајком Природом јер рађа сва жива бића – објашњава ауторка одабир сировог материјала земље, која са собом носи универзалну симболику па се тако отвара могућност за бољу комуникацију  посматрача са сликом, и обратно. По речима Милице Панић експериментисањем и применом земље на сликама, открила је емотивну снагу у грубости, сировости и једноставности материјала и у симболици коју носи. Спонтани наноси живе материје и њено нагомилавање на платно буде, по њој, осећај узбуђености у ишчекивању финалног продукта-слике-симбола. Слике су продукт човекове нужности за стварањем, као што смо и ми продукт Земље, напомиње ауторка.

Милица Панић (Зрењанин, 1990) основне студије сликарства завршила је на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Душана Тодоровића, а потом и мастер студије сликарства под менторством проф. Владе Ранчића. Учесник је неколико групних и самосталних изложби. Члан је удружења СУЛУВ. Недавно је учествовала у резиденцијалном уметничком пројекту Cité Internationale des Arts у Паризу, где је париској публици представила свој рад у виду самосталне изложбе. Изложба ће трајати до 13. септембра. 

Н. П.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести