Изложба призренске ликовне колоније у СНП-у

НОВИ САД: Ретроспективна изложба 22 изабрана рада са ликовне колоније "Јесен у Призрену 2015-2021" биће отворена 1. октобра (19.00) у фоајеу Српског народног позоришта у Новом Саду, где ће трајати наредних месец дана, најавио је данас Дом културе Грачаница.
srpsko narodno pozoriste dnevnik
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Ликовна колонија "Јесен у Призрену" настала је 2015. године и одржава се у обновљеном Душановом конаку манастира Светих Архангела код Призрена, са циљем да се омогући лични подстицај уметницима и да подршка у очувању угроженог српског културног и националног блага овог града и на читавом простору Косова и Метохије, каже се у саопштењу.

"Настојањем да се укључе у непостојећи културни ''дијалог'' о савременој стварајућој култури на Косову и Метохији, њени учесници сликама, промишљним секвенцама властитости, потврђују да су достојни актери сведочења идеје о слободи. Суверено, без страха,одбацујући опаке маске и налоге које намећу креатори савременог света", каже у предговору један од утемељивача и организатора колоније Небојша Јевтић.

Колонија се одржава у сарадњи Дома културе Грачаница и Епархије рашко-призренске, односно манастира Светих Архангела, под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, а изложба под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама АП Војводине.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести