Изложба Саше Васиљевића у Галерији СУЛУВ-а

У Галерији СУЛУВ-а, на Булевару Михајла Пупина 9, отворена је изложба “Џепни хероји-после” новосадског уметника Саше Васиљевића.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

По његовим речима, деца имају своје хероје, неки излазе са слика, други са филмског платна, силазе са новинских фотографија,из стрипова, сјајни и неустрашиви у својој снази, несебичности и пожртвованости. Његови „џепни хероји“ су борци против устајале свакодневице која усисава сваку помисао на вечност. Шта после? После долазе цртежи, слике и колажи и како објашњава његови покушаји да одгонетне, опише, обележи и сакрије трагове одрастања. Остају недефинисани, избледели трансформисани исечци неког живота.

- Да ли су то они хероји које знам? Не, остали су наговештаји облика као ехо постојања. Баш те тренутке покушавам да преточим у слике које сведоче о трајању и нестајању, као омаж људској краткодневици без имена и изван простора. А, можда, само рециклирам сећања на неке снове, заустављене на самом почетку – каже Васиљевић.

Саша Васиљевић (Аранђеловац, 1970), студирао је математику и архитектуру у Новом Саду. Почео је да слика 1993. Прву самосталну изложбу слика и цртежа имао је 1997. у Малој галерији у Аранђеловцу. Затим се бавио веб дизајном, анимацијом, 3Д моделовањем, илустрацијом, али и пословима који нису везани за уметност. Свих тих година је сликао, цртао и вајао. Интензивније наставља да излаже 2014, када учествује на међународној изложби цртежа Галерије ОСТЕН у Скопљу. Члан је СУЛУВ–а од 2020. Имао је више самосталних и колективних изложби и био учесник ликовних колонија. Изложба ће бити отворена до 6 августа.

Н. П.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести