Изложба Сибиле Петењи у "Фабрици" СКЦНС

Изложба уметничких радова Сибиле Петењи “Fly / Corridors” приређена је у „Фабрици“ СКЦНС и моћи ће да се погледа до 7. априла, радним данима од 10 до 19 часова.
1
Фото: Сибила Петењи: Гужва (детаљ)

Ова ауторка је 1999. дипломирала на Академији уметности у Новом Саду, одсек графике код проф. Милана Станојева, а магистрирала 2004, и тренутно је у процесу је одбране докторског уметничког пројекта. Бави се фотографијом, графиком, цртањем, сликањем, и амбијенталном инсталацијом. 

Сибила Петењи је имала 21 самосталну изложбу, преко 30 жирираних колективних изложби. Организовала је преко 10 ауторских изложби студената Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, и учествовала је у стручном раду жирија на манифестацијама у земљи. Њени радови и текстови о уметничком раду објављени су у више монографија у земљи и иностранству. Учествовала је на преко 26 међународних научних скупова.

Чланица је УЛУВ-а (Удружење ликовних уметника Војводине) и удружења ”Ликовни круг” (удружење уметника са Петроварадинске тврђаве) у Новом Саду. Запослена је у Високој техничкој школи струковних студија у Новом Саду, као предавач на предметима на Графичком одсеку. 

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести