Изложба Татјане Мартицки у Културном центру Зрењанина

Изложба Татјане Мартицки, под називом „Пејзаж – Фрагменти и текстуре“, биће отворена у Културном центру Зрењанина вечерас у 19 часова, и трајаће до 5. јула.
д
Фото: Промо

Програм отварања публика ће моћи да прати и уживо, на Фејсбук страни КЦЗР. Ова уметница „у својој ликовној целини истражује мотиве из природе, исказује их и представља сопствено виђење у форми слике, инсталације и уметничке књиге“. Изложбу чини 13 слика, једна инсталација и један експонат у виду књиге.

- Концепција радова је заснована на селекцији и прикупљању различитих биљних плодова, као и употреби материјала природног порекла, који даљом уметничком интервенцијом формирају апстраховане структуре пригушеног колорита и наглашених тактилних квалитета, асоцирајући на микро приказе земљиног тла. Поред формалног поигравања текстуралним квалитетима различитих материјала, реализована дела представљају и једно ауторкино лично пропитивање сопственог положаја у контексту саживота човека и природе и последица нарушавања те равнотеже – наводи се у најави ове изложбе.

Татјана Мартицки до сада је имала три самосталне и учествовала је на 28 селектованих групних изложби. Студије графике је завршила 2019. на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Анице Радошевић Бабић, а мастер академске студије 2021. Од 2020. је члан СУЛУВ-а. Добитница је неколико награда и похвала за свој рад.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести