ИЗЛОЖБА ТРИ СТУДЕНТКИЊЕ У ГАЛЕРИЈИ АУНС Откривене визије

 „Откривене визије: Истраживање уметничких сензибилитета“ назив је изложбе радова три студенткиње завршне године на модулу Сликарство: Саре Савић, Анастасије Малеташкић и Хелене Остојић, у класи Горана Деспотовског, која ће бити отворена вечерас у 19 часова у галерији Академије уметности у Новом Саду, Бул.М.Пупина 20.
akademija umetnosti
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

 Како напомињу на АУНС, свака од ових младих уметница је на самом почетку своје уметничке каријере, те су ово прве назнаке њихових сензибилитета, које су почеле да истражују на завршној години студија.  

- Сара Савић бави се деконструкцијом мотива аутобуса у циљу поставке геометријске апстрактне слике. Анастасија Малеташкић кроз дигитални колаж који преноси на класичну слику истражује сопствену интроспекцију и бави се темом идентитета у ширем смислу. Хелена Остојић у својим радовима развија свој магични свет са мноштвом детаља који јој привлаче пажњу и позивају нас да се задубимо у слику и истражимо свет који нам нуди. Иако су њихове поетике различите, оно што их спаја јесте њихова борба да пронађу своје место на уметничкој сцени те би ова изложба била изузетна подршка да се својим радовима први пут представе публици - напомињу на АУНС.

Сара Савић, рођена у Бору 2001, до сада је имала неколико групних изложби, као и Анастасија Малеташкић, рођена у Врбасу 2001. Хелена Остојић, рођена 2002. године у Лозници, до сада је учествовала на годишњим  тематским изложбама, углавном са цртежима и сликама портрета. Два пута освојила је награду на конкурсу ликовне омладинске манифестације ,,Награда Паја Јовановић”. Прву самосталну изложбу приредила је у Културном центру у Шапцу.  

 Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести