Књижевни конкурс Новица Тадић за младе песнике

БЕОГРАД: На иницијативу Министарства културе и информисања Србије, Завод за проучавање културног развитка расписао је јавни позив за Књижевни конкурс "Новица Тадић" за младе песнике, најављено је данас из Министарства.
knjiga, pixabay
Фото: pixabay.com ilustracija

Како је саопштено, конкурс се расписује у знак сећања на песника Новицу Тадића, чији је опус обележио српску поезију на размеђу 20. и 21. века и чији ауторски статус превладава све поетичке и друге поделе на актуелној књижевној сцени, а у циљу подстицања стваралаштва младих песника на српском језику.

Конкурс је први пут расписан 2018. године.

Право учешћа на конкурсу имају сви песници који у тренутку расписивања конкурса нису навршили више од 35 година живота и који пишу на српском језику, без обзира у којој држави живе.

Необјављене рукописе песничких збирки, обима до пет ауторских табака, аутори треба да доставе у једном штампаном примерку на адресу Завод за проучавање културног развитка, Риге од Фере 4, 11 000 Београд (са назнаком: за конкурс "Новица Тадић"), као и у електронском облику, у ПДФ формату, на електронску адресу: владимир.коларицЖзапрокул.орг.рс (уз напомену у предмету писма: За конкурс "Новица Тадић").

Резултати конкурса биће објављени најкасније до Светског дана поезије, 21. марта 2020. године.

Добитници ће бити награђени плакетом са ликом Новице Тадића и објављивањем награђених рукописа у оквиру едиције "Присуства", названој по првој песничкој збирци Новице Тадића, покренутој у оквиру издавачке делатности Завода за проучавање културног развитка.

Рок за слање рукописа је 12. фебруар 2020. године.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести