Комад „Living room“ отворио 54. и 55. БИТЕФ у БДП-у

БЕОГРАД: Домаћа представа „Living room“ немачког редитеља Ерсана Монтага вечерас је отворила двоструко 54. и 55. издање међународног позоришног фестивала БИТЕФ у програму „Пролог“ на сцени Београдског драмског позоришта.
bitef teatar, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Специјално за агенцију Танјуг аутор Монтаг је изјавио да је веома узбуђен поводом премијере своје прве представе у Србији, и да му је пријао процес рада на том комаду.

"Очекујем позитивне реакције, јер је представа заиста пуна емоција, духовита, забавна, требало би да се допадне српској публици", истакао је Монтаг за Танјуг.

Велика сала „Оливера и Раде Марковић“ БДП-а је готово испуњена љубитељима театра и овог најзначајнијег позоришног фестивала у Србији, који и ове године, и поред ситуације са пандемијом, окупља бројне значајне уметнике из Европе и света.

Весна Чипчић, Ива Илинчић, Љубомир Булајић и Александар Јовановић чине глумачки квартет овог остварења, који представља ексклузивну фестивалску премијеру, у копродукцији БДП-а, Битеф театра и БИТЕФ-а.

Редитељ, аутор, сценограф и дизајнер светла је управо Ерсан Монтаг, један од најталентованијих европских редитеља, који је већ гостовао два пута на фестивалу БИТЕФ - прво 2017. године са чак две представе - „Снег“ и „Истребљење“, док је 2019. био члан Међународног жирија.

На премијеру нове представе и отварање 54. и 55. БИТЕФА-а дошле су многе личности јавног живота, пре свега драмски уметници - Светлана Бојковић, Наташа Нинковић, Лена Богдановић, Милена Васић, Борис Лијешевић, управник БДП-а Југ Радивојевић, словеначки редитељ Себастијан Хорват, словеначка глумица Милена Зупанчић, књижевник Горан Гоцић, и многи други.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести