“Лето на Тргу галерија” сваког четвртка у Новом Саду

НОВИ САД: Манифестација “Лето на Тргу галерија” у Новом Саду почиње 2. јула и одвијаће се сваког четвртка у 21 сат до 27. августа, а новосадска публика моћи ће да прати богат културно-уметнички програм. 
Galerija Matice srpske 3
Фото: Дневник (С. Шушњевић), илустрација

У организацији Галерије Матице српске, Спомен-збирке Павла Бељанског и Галерије ликовне уметности - поклон збирка Рајка Мамузића, сваког лета суграђани могу у вечерњим сатима да учествују у атрактивним садржајима који приказују разноврсност светске и националне културне баштине и значај њиховог очувања. 

Како најављују, публика ће моћи да ужива у опуштајућој атмосфери захваљујући путописним причама, квизу о уметности, концертима, филмским пројекцијама и предавањима. 

Музејске установе на Тргу галерија својим деловањем, колекцијама и најразличитијим програмима оживљавају Трг и чине га уметничким средиштем Новог Сада. 

"Манифестација ''Лето на Тргу галерија'' је још један начин да укажемо на трг као једну од значајних културних тачака по којој ће Нови Сад бити препознатљив као Европска престоница културе. Захваљујући концепту саме манифестације, оживљава се тај простор као потенцијално културно језгро града, као места за уживање и провођење слободног времена”, поручују организатори.

Манифестација почиње у знаку добре сарадње с Француским институтом у Србији - Огранком у Новом Саду, а тим поводом, биће приређен коктел у врту Спомен-збирке Павла Бељанског и Галерије Матице српске, као и наступ акустичког ансамбла “Кло кло” из Новог Сада. 

Овогодишње “Лето” реализује се у оквиру платформе “Тврђава мира”- четврте програмске платформе пројекта “Нови Сад - Европска престоница културе” која има задатак да афирмише Нови Сад као симбол мира, заједништва и толеранције. 

Реализацију манифестације омогућили су Министарство културе и информисања Србије, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Управа за културу града Новог Сада. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести