Мултимедијални програм Соње Петровић отвара нову сезону СНП

НОВИ САД: Наредна, 162. сезона Српског народног позоришта биће отворена свечано 29. августа на платоу мултимедијалним програмом Соње Петровић, а који има за циљ да покаже какве све планове имају све три уметничке јединице, саопштили су из СНП-а.
srpsko narodno pozoriste
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У сат времена, присутни ће такође имати прилику да испрате сегменте представа - драмских, оперских и балетских које су обележиле прошлу сезону.

Тако ће публика имати времена да види младог Аљошу Ђидића који игра насловну ролу у представи „Мефисто“, глумицу Марију Меденицу чија представа „Неодустајање“ не престаје да одушевљава публику, Драгињу Вогањац у новој представи „Кафка Машин“, али и сцену „Жртвовања“ из оперског спектакла „Аида“, уз видео пројекције на којима ће Ана Карењина и Вронски, које тумаче прима балерина Ана Ђурић и првак балета Андреј Колчерију, извести плес фаталне љубави.

"Слоган претходне сезоне „Позориште чине људи“ послужио је да се присетимо историјата Српског народног позоришта као и да боље упознамо запослене који ''чине позориште''.

Тог 29. августа публика ће моћи да се упозна са новинама које је Српско народно позориште увело у претходној сезони, са посебним освртом на појачање које је ансамбл добио у виду младих. Све што смо до сада предузели, од 19. јануара, били су конкретни и планирани кораци који воде ка издизању једног јасног приоритета: Представе и људи који је праве", рекао је Александар Станков управник СНП.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести