Новици Милићу уручена награда Никола Милошевић

БЕОГРАД: Награда "Никола Милошевић" у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије уручена је данас Новици Милићу за књигу "Политичка наратологија - оглед о демократији" (Академска књига) у просторијама Радио Београда.
мн
Фото: Youtube Printscreen

Вредно признање Милићу је уручио Радоман Кањевац уредник Радио Београда 2, а одлуку о награди донео је жири Радио Београда 2 у саставу проф. др Ива Драшкић Вићановић (председница), проф. др Зоран Пауновић и проф. др Драган Проле.

Милићева књига обухвата најважније појмове политичке теорије, као и приказе најмаркантнијих догађаја европске историје.

"Захваљујем свима који су допринели да настане ова књига. Велика част ми је што награду додељује Радио Београд 2, јер је то ретко преживело медијско поље културе и уметности код нас. Опседнути смо или нас опседају политиком...Чак и моја књига говори о политичкој теорији, али култура увек недостаје сваком друштву", казао је Милић.

Новица Милић (1956) живи и ради у Београду. Дипломирао је на Катедри за општу књижевност и теорију књижевности Филолошког факултета у Београду, где је магистрирао и докторирао, а потом предавао античку књижевност и књижевност европске ренесансе, као и савремене књижевне теорије.

Пре тога је радио као научни истраживач у Институту за књижевност и уметност. Касније прелази на Факултет за медије и комуникације као редовни професор семиологије комуникација и политичке теорије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести