Орден италијанске звезде уручен Марјану Вујовићу

БЕОГРАД: Ово значајно признање посвећујем Југословенској кинотеци, без које не бих имао прилику да га добијем и својој супрузи, рекао је Марјан Вујовић, управник Музеја Југословенске кинотеке након што му је амбасадор Италије у Београду Ђузепе Манцо уручио орден италијанске звезде.
Orden italijanske zvezde uručen Marjanu Vujoviću Foto: Tanjug
Фото: Орден италијанске звезде уручен Марјану Вујовићу Фото: Танјуг

Обраћајући се окупљенима на свечаности у италијанској амбасади, Вујовић је истакао да овакво признање за њега представља велику част и обавезу и да ће се и у будућности потрудити да шири културне везе изнедху Србије и Италије.

"Интересантно је да сам и своју супругу, која је иначе професорка италијанскиог језика, упознао пре пројекције једног остварења на фестивалу италијанског филма у Југословенској кинотеци", истакао је Вујовић.Италијански амбасадор у Београду истакао је да је сарадња у области културе уметности и истраживања један од стожера одличних односа између Србије и Италије.

"Орден италијанске звезде је признање које се додељује онима који имају изузетне заслуге у јачању пријатељства и сарадње између Италије и других земаља и у промовисању веза са Италијом. Ово признање доделили смо Маријану Вујовићу за његове личне заслуге на јачању пријатељства и сарадње између Србије и Италије на пољу културе и уметности," рекао је Манцо.

Током 2017. године одлучено је да четири личности из Србије и из света уметности културе и истраживања добију титулу витеза, ордена италијанске звезде.

Осим Марјана Вујовића у наредним данима орден ће добити преостали лауреати.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести