Отворена изложба "Тисо 07" у Музеју примењене уметности

БЕОГРАД: Изложба радова "Тисо 07" Секције за текстил и савремено одевање Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС) отворена је вечерас у Музеју примењене уметности и трајаће до 15. јануара 2022. године.
i
Фото: Tanjug ( Shutterstock.com/MR.Yanukit/Ilustracija)

Председница УЛУПУДС-а Лидија Јовановић навела је да јој је веома драго што у овој изложби учествују уметници свих генерација и што су људи у Тисо секцији активни у свим животним добима.

Прошло је скоро четири године од када је претходни "Тисо" био одржан, десиле су се многе ствари, али нам је свима драго што су људи заиста били продуктивни, што су много стварали и немамо чега да се стидимо, истакла је Јовановић.

Овом приликом је жири за доделу награда, који чине уметница текстила Леонора Векић и историчарке уметности Јелена Ђорђевић и Милица Цукић, доделио Велику награду и награде у све три категорије - текстил, мода и аксесоар.

Велика награда припала је младој уметници Марији Брамасоле, награде у категоријама текстил, мода и аксесоар добиле су Драгана Дражовић-Илић, Марина Мићановић и Далиборка Ðурић, док је посебну похвалницу добио Слободан Самарџић Чоча.

Ова седма по реду поставка, чије су реализаторке Слађана Милојевић, Станислава Синђелић и Снежана Пешић Ранчић, састоји се од ципела, торби, накита, ешарпи и шалова, хаљина, таписерија, јастука, али и разних других декоративних предмета.

Међу уметницима чији су радови изложени нашли су се и Цвета Шебез, Јована Голубовић Деспотовић, Дара Његован Илић, Велибор Антонијевић, Златко Цветковић, Зорка Антонић, Милош Сарић и многи други.

Музички програм вечери су на класичним гитарама извели ученици музичке школе "Ватрослав Лисински", Урош Јаћевић и Катарина Вастано.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести