Почиње 15. Summer3p: Музика, радионице, спорт и активизам

ПАЛИЋ: Петнаесто издање „Summer3p“ фестивала почиње данас на Термалним базенима и Мушком штранду крај језера Палић, а до 23. јула понудиће најатрактивинији музички програм до сада, јединствен микс уметничких садржаја, разноврсних радионица, уз већ традиционалне спортске активности и обавезну дозу активизма.
palic Summer3p 3.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Извршни директор фестивала Оливер Томић рекао је Танјугу да су за 15. рођендан припремили најјачи музички програм до сада, са чак седам иностраних извођача и најбољим суботичким ди-џејевима.

На „Moon Stageu“, у оквиру музичког програма, наступиће 17 извођача, између осталих дуо из Северне Ирске - Loco & Jam, затим популарни немачки DJ Eric Sneo, домаћа звезда Илија Ђоковић, док са Малте долази Даниел Блејд, из Мађарске Робин Футаки, из Хрватске Andrologic, а из Босне и Херцеговине Хибрид.

И дневни програм ће, према Томићевим речима, бити у знаку 15. годишњице, те ће тако академски сликар из Суботице Емил Кадрић поново водити радионицу, коју ће крунисати изложбом посвећеном свему што је обележило „Summer3p“ од оснивања, док ће Армин Халас водити спортску радионицу као и претходних година.


Комплет улазница за сва четири дана кошта 999 динара. Цена улазница од првог дана фестивала износиће, за четвртак 349 динара, петак 449, субота 549 динара а у недељу 199 динара или три празне лименке.

Томић је најавио много садржајнији дневни програм, између осталог турнир у спидминтону, фитнес, ареобик, јогу, а после прошлогодишњег врло посећеног првог Породичног дана и ове године организатори су припремили богат програм за целу породицу (недеља, 23. јул).

Имамо људе који су долазили на „Summer3p“ пре 14 година, а сада иду њихова деца па смо одлучили да направимо синергију генерација. Имаћемо стазу спретности, аеробик, фитнес, аниматоре за клинце, удружење 'Електе' приредиће концерт класичне, организоваћемо радионицу прављења инструмената и импровизације, Мађарски културни центар са Палића ће представити свој програм, најавио је Томић.

Фестивал се и ове године бави важним еколошким и друштвеним темама, тако ће у оквиру Породичног дана бити одржана јавна презентација (и дебата) тренутног статуса еколошког пројекта заштите биодиверзитета језера Палић и Лудаш под називом „Када ћемо се поново купати у Палићу?“. 

Током трајања фестивала, сваког дана од 17 до 21 и од 23 до 1 сат после поноћи, стрит арт уметник Ото Закар (уметничко име - ТНГ) декорисаће фестивалски простор различитим типовима графита, а креираће и уникатне мајице посетиоцима.

Томић подсећа да је фестивал почео као једнодневна манифестација, затим је проширена на седам-осам дана да би 2007. године сведена на четири дана.

Фестивал је 2015. године добио признање за изузетан допринос развоју туризма на Палићу, а од 2010. је уврштен у званичну туристичку понуду Суботице, Војводине и Републике Србије.

О успеху и квалитету фестивала такође говори, истиче Томић, и то да га је 2012. године угледни енглески часопис „Гардијан“ уврстио међу 10 манифестација које се одржавају на најатрактивнијим локацијама. 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести