Посебно признање „Небеској теми” на Вуковарском фестивалу

Међу награђенима на управо завршеном 13. Вуковар филм фестивалу је и документарац Младена Матичевића “Небеска тема”, посвећен легендарном београдском и југословенском рок музичару Влади Дивљану.
vlada divljan
Фото: Youtube Printscreen

Овај филм добио је посебно признање жирија вуковарског фестивала, а приказан је у такмичарском програму документарног филма, и најављен као “највећи драгуљ фестивала”.  „Небеска тема“ сценаристе и редитеља Младена Матичевића је, како подсећају у Филмском центру Србије, објављујући вест о награди у Вуковару, дугометражни документарнии филм са елементима играног филма.

“У њему учествују најзначајнији аутори са екс-Ју простора, који су специјално за ову прилику снимили (и у филму изводе) нове верзије песама Владе Дивљана. Овакав ауторски приступ и велики број атрактивних учесника чини филм јединственим пројектом какав још није виђен на нашим просторима. Филм је по форми и наративној структури сличан, односно сродан свом главном јунаку – истовремено и документ и бајка, и урбан и емотиван и романтичан.”    

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести