Потписан Посебан колективни уговор за установе културе

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић потписала је данас са репрезентативним синдикатима радника у култури Посебан колективни уговор за установе културе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина и јединица локалне самоуправе, саопштили су из Министарства културе и информисања.
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

Гојковић је Посебан колективни уговор потписала са представницима Самосталног синдиката културе Србије, Гранског синдиката културе и уметности "Независност" и Конфедерације слободних синдиката - Драганом Ђорђевић, Дарком Шпером и Смиљаном Стокић.

Нови Посебан колективни уговор за установе културе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина и локална самоуправа примењује се од 1. јануара 2022. године и закључен је на период од три године.

Овај уговор се примењује непосредно на све запослене у установама културе на територији Републике Србије и њиме су ближе уређена права, обавезе и одговорности из радног односа, као и међусобни односи учесника уговора.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести