Потписан уговор између синдиката и Министарства културе

БЕОГРАД: Министарство културе и информисања и репрезентативни синдикати радника у култури потписали су данас Посебан колективни уговор за установе културе чији је оснивач Република Србија, Аутономна покрајина и јединица локалне самоуправе. 
 Potpisan ugovor između sindikata i Ministarstva kulture Foto: Tanjug
Фото: Потписан уговор између синдиката и Министарства културе Фото: Танјуг

У име Министарства уговор је потписао министар Владан Вукосављевић, док су у име синдиката потписници Драгана Ђорђевић, председница Самосталног синдиката културе Србије, Драган Милановић, председник Гранског синдиката културе и уметности Независност и Смиљана Стокић, заменик председника гране културе Конфедерације слободних синдиката.

Вукосављевић је изразио задовољство јер је потписан уговор који је плод заједничке сарадње синдиката и Министарства културе и информисања. "Овим потезом и овим чином показујемо велики обим сарадње и разумевања између Министарства културе и информисања и синдиката у области културе. Сви преговори су тешки и постоји неопходност и добре воље и разумевања да би потписали овакав уговор", казао је Вукосављевић. 

Драгана Ђорђевић је напоменула да ће се неке ствари кориговати у преговорима следеће године. "Захваљујемо се Министарству културе за које мислимо да је наша кућа на разумевању и конструктивном прилазу преговорима", казала је Ђорђевић. Смиљана Стокић је напоменула да је постојала заједничка воља да се преговори окончају успехом. 

"Покушаћемо у следећој години да решимо још нека важна питања као што су дневнице за путовања у иностранство запослених у установама културе", казала је Стокић. 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести