Позорје продужило рок: Драмским писцима још две недеље форе

НОВИ САД: Рок за слање текстова на Конкурс за оригинални домаћи драмски текст, продужен је до 15. децембра, саопштава Стеријино позорје, наводећи као разлог ситуацију насталу услед пандемије корона вируса.
pozorje pozoriste
Фото: pozorje.org.rs

Првобитни рок био је 30. новембар, а одлуку о награди жири би требало да донесе до 28. фебруара 2021.

Право учешћа на конкурсу имају држављани Републике Србије и сви аутори који пишу на српском језику. Запослени у Стеријином позорју, чланови Управног и Надзорног одбора Стеријиног позорја као и чланови редакције часописа за позоришну уметност "Сцена", немају право учешћа. Одштампани текстови се са шифром шаљу на адресу: Стеријино позорје (за Конкурс) Змај-Јовина 22/1, 21000 Нови Сад.

Биће разматрани оригинални драмски текстови изворно написани на српском или преведени на српски језик. Жири ће узимати у обзир необјављене, неизвођене и ненаграђене драмске текстове. Конкурс је анониман и текст се шаље под шифром. Исти аутор може послати највише два драмска текста. По објављивању резултата, награђени аутор је дужан да у року од пет дана пошаље оригинални драмски текст са решењем шифре.

На конкурсу се додељује само једна награда, која подразумева Стеријину значку, сертификат и финансијски део у износу од 400.000 динара. Стеријино позорје преузима ауторска права на објављивање награђеног текста у издањима Позорја, на српском и енглеском језику, права на позоришно праизвођење и екранизацију у сарадњи са Радио-телевизијом Војводине, без накнадне надокнаде. Текстови приспели на конкурс се не враћају и биће похрањени у Библиотеци Стеријиног позорја. Додела награде биће уприличена 29. марта 2021. на  дан Стеријиног позорја.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести