„Прави детектив“, сезона 3: Прича о морбидном злочину у срцу Озарка

Прва сезона серије "Прави детектив" претворила се у неочекивани хит, не само за творца и сценаристу Ника Пицолата већ и за ХБО, јер није било извесно да ће ова крими-драма са егзистенцијалистичким елементима да пронађе пут до шире публике.
metju mekonahi
Фото: Youtube Printscreen

Одлична атмосфера и глумачки двојац, који чине Метју Меконахи и Вуди Харелсон освојили су публику, али и поделили фанове на оне који су сматрали да се ради о уникатном ремек-делу, али и оне који су тврдили да је реч о претенциозном пројекту који је на крају разочарао “лењо” написаном последњом епизодом. Серија је у релативно кратком року добила и другу сезону која је спором, прекомплексном и езотеричном радњом одбила и публику и критичаре.

С временом је почело да се шушка да је рад на трећој сезони почео, а први трејлер показао је да су нагађања била тачна.

У јулу прошле године појавили су се први наводи да је оскаровац Махершала Али у преговорима с ХБО-ом о раду на новој сезони. Касније тог месеца то је и службено потврђено, а ХБО је у септембру прошле године открио да ће Али да глуми Вејна Хејса.

Многи су веровали да серија неће да доживи трећу сезону, укључујући и бившег председника ХБО-а Мајкла Ломбарда, који је својевремено изјавио:

Наши највећи побачаји, иако не знам могу ли да назовем другу сезону побачајем, резултат су наших наредби да серија мора да буде готова до одређеног датума, уместо да пустимо сценаристима да пронађу природни пут и заврше сценарио онда када сматрају да је готов. У таквим смо случајевима подбацили.

Садашњи председник Кејси Блојз није желео да открива детаље треће сезоне, али каже да ће бити изврсна:

Прочитао сам пет сценарија треће сезоне и врло, врло сам узбуђен и импресиониран оним што сам прочитао.


Повратак Меконахија?

Оно о чему се такође шушка јесте повратак Метјуа Меконахија у улози детектива Растија Кола. Будући да је намера да се серија врати атмосфери и квалитету прве сезоне, многи нагађају да би то значило и повратак неких ликова. 

То би било супротно идеји серије чије су сезоне неповезане. Меконахи је поводом тога изјавио да је причао са Ником Пицолатом о томе и да би то морао да буде прави контекст и прави начин:

Недостаје ми Расти Кол. Волео бих да га гледам недељом увече. Недостаје ми серија. Био сам срећан човек тих шест месеци, колико смо радили на серији.

Оно у шта можемо бити сигурни јесте да се Вуди Харелсон неће вратити, што је он и сам потврдио. “Не видим се у томе јер први пут смо то одрадили како треба и ако то учинимо, чућемо само да није добро као раније. Не желим то да слушам”, рекао је Харелсон.


ХБО је, изгледа, овог пута одлучио да одабере прави пут. Не само да су одлагали најаву нове сезоне, већ су и Пицолату допустили да доврши сценарио онако како је замислио. Иначе, удружио је снаге с Дејвидом Милчем, творцем изванредног “Deadwooda“ како би заједно обликовали сезону, а Милч је написао и сценарио за четврту епизоду.

У јануару 2019. почеће емитовање серије, а што се садржаја тиче, зна се само оно што стоји у службеном синопсису: “Прича о морбидном злочину у срцу Озарка и мистерија која се продубљује кроз деценије и одвија у три различита временска периода“.

Н. Дн.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести