Преминуо глумац Бојан Лазаров

БЕОГРАД: Позоришни, филмски, телевизијски и гласовни глумац, Бојан Лазаров, преминуо је у Београду у 50. години, саопштило је Југословенско драмско позориште.
b
Фото: Youtube Printscreen

Дипломирао је глуму на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Бора Драшковића. Од 1996. године играо је у позоришту, на филму и телевизији. Био је стални члан Малог позоришта "Душко Радовић" у Београду.

На сценама Југословенског драмског позоришта био је Доктор Ружић (Пучиина), Францискус (Много буке ни око чега), Пандур (Врат од стакла), Живојин Јевтић (Под жрвњем); Странац/Слуга/Оелс (Из јуначког живота грађанства), Трудољубов (Записи из подземља), Луцио (Драма о Мирјани и овима око ње), Коља (Швабица), Свештеник (Федрина љубав), Гостионичар/Општински деловођа/Старац (Замак), Слуга/Гробар (Хамлет).

Остварио је више од 40 улога у позориштима у Београду и у сомборском Народном позоришту, у којем је као члан провео неколико сезона по завршетку студија.

Сарађивао с већином значајних редитеља на овим просторима.

Играо је у филмовима "Викенд с ћалетом", "Смрт човека на Балкану", "Београдски фантом", "Клопка"... и у телевизијским серијама "Државни службеник", "Тајна винове лозе", "Јутро ће променити све", "Ургентни центар"...

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести